Ramadhan

Posted by Zuhdi Farhan On Wednesday, August 11, 2010 0 comments

S A L A M
Hari ni start la sume manusia2 beragama Islam berpuasa. memang tanggal 1 Ramadhan ditunggu-tunggu sume umat Islam. semoga Ramadhan this year better than last year. 

aku nk citer sikit pasal event yg jdi kt aku time puasa 2 tahun lps. time 2 form 4. time 2 tahun 2008. time aku klas 4 marikh. time 2 guru klas aku cgu hajar. time 2 aku la KT 4 marikh.. haha~
ok,back to our real topic. bnde ni jadi exactly lps abes cuti mid-sem bulan 8.

khamis mlm jumaat 2,lps abes prep mlm aku dpt call dari ayah aku (yeah,i brought phone 2 smapk). ayah aku bgtau nenek aku msuk hospital so aku disuruh balik. actually,time cuti mmg nenek aku dh start batuk2. n dia ade gak pesan kt aku suruh balik kalau2 dia meninggal. aku xde la amek serius sgt time 2 ape yg dia ckp. so esok pagi ayah aku mesej ust. mohyiddin bgtau sbb2 aku kne balik. aku pun dihantar ke pudu naik unser ust. mohyiddin. 

aku sampai kepala batas dekat2 nk maghrib. kalut2 tukar baju kt rumah n naik motor ngan adik aku g hospital yg tak sampai 1km dari rumah aku. time 2 nenek aku dh start koma. sume pak sedara n mak sedara n sepupu aku dh ade. 2 hari la ulang-alik g hospital

sehari b4 puasa (ahad pukul 1 pagi),mak teh aku call rumah. ayah n mak aku g hospital sbb mak teh bgtau nenek aku dh meninggal. pukul 3 pagi, kami gerak ke kampung yg 10km je dari rumah aku. dh siap sume,nenek aku dikebumikan pukul 9 @ 10 pg (aku dh lupa).

esoknye,start puasa. 1st time puasa lps nenek aku meninggal. raya tahun 2 pun xmeriah sgt la. mmg kami sume xmerasa ketupat nenek aku la tahun 2. until now, bila puasa je mesti ingat nenek aku. moga allahyarhamah bersama orang2 beriman lain. amin

salam Ramadhan

p/s: puasa penuh tahun ni ye kwn2..haha~

0 comments:

Post a Comment