boleh ke tak boleh?

Posted by Zuhdi Farhan On Thursday, August 05, 2010 0 comments

salam

KAHWIN

skang ni tgh heboh satu malaysia (bukan 1malaysia) psal gov melaka benarkan child marriages utk sekat seks luar nikah n buang bayi. i do think its a wise,decisive solution despite some quarters are objecting it. aku pun xpaham la,yg dorg nk bangkang2 apsal? dhla xbagi solution lain. nampak sgt reti bangkang je tapi nk setelkan probs xde idea lgsg.  

ade la sorg minister pompuan bg komen psal kes ni. dia ckp, "underage marriage was morally and socially unacceptable". ade ke dia try nk setel prob ni? pakai tudung pun xreti. at least pihak gov melaka ade ikhtiar. dalam ISLAM pun aku rasa boleh nikah muda (correct me if im wrong). dlm statement ali rustam,dia ade cakap under age marriages ni kena ade permission dari parents n syariah courts dulu baru boleh diteruskan. baca la ni

AGAMA

ade satu lagi kes. a woman wants the court to change her religion back to hinduism,as she  was born as a hindu so she wants to die as a hindu. tapi mahkamah xbagi sbb her whole family was converted to islam back in 1983. dia dh pun kahwin ngan sorg laki,which is a hindu.  perkahwinan dia 2 xleh daftar sbb suami agama hindu tp isteri agama islam. mana boleh kahwin kalau agama lain2.

nak tau lg detail baca ni

dhla,juz wanna share some info n my opinion.
salam

0 comments:

Post a Comment