get ready

Posted by Zuhdi Farhan On Sunday, October 31, 2010 1 comments

salam

habis dah minggu 1st semester kedua aku kt CFS ni..eventhough jadual kelas dh keluar,kelas still x start lg..reasonnya,lecturer semua busy dgn program add n drop kt Al-Malik Faisal Hall from 26-28 october..add n drop 2 utk sape2 yg kena repeat subjek sbb fail @ tukar course sbb pointer rendah..lecturer kalau masuk kelas pun kejap je,bgtau nama,no fon n course outline..pas2 ckp,"our class will start next week".

semester ni jadual aku xde la pack sgt..lebih kurang je dgn last semester..bezanya last semester between classes ade gap n habis selalu pukul 6ptg tapi semester ni kelas straight je n habis awal..pas2 jumaat xde kelas lgsg..walao,mmg best!!! haha~

overall,my weekends unlike everyone are THREE days..haha..mggu ni boleh la relax,kelas xde lg..3 hari ni habis dgn install game,main game n facebook-ing..pasni xleh dhla cmni..tapi ok la rasanya sbb aku ade extra hari jumaat utk setelkan sume keje n tutorial nanti..hopefully,sempat siapkan before hari ahad

dh xtau nk tulis ape..xtau la cmne aku nk go through weekends cmni selama 14 mggu lg..haha~
salam

episod baru

Posted by Zuhdi Farhan On Sunday, October 24, 2010 0 comments

salam

e.p.i.s.o.d.b.a.r.u...bukan episod baru drama lagenda budak setan kat astro 2..cerita senario episod 1 & 2 pun bukan..just nk bagitau semester 2 aku kat CFS akan bermula isnin ni..so far,niat nak pulun study sungguh-sungguh ada..tapi xtau la brape lama boleh tahan.hehe..

gosh,result finals 1st semester really like hell..cgpa aku just 2.438..the worst in my whole life..so rasanye nak kena backup balik la dgn pointer yg elok time 2nd semester & 3rd semester..target asal nak dapat 3.++..klau dapat 4 flat is better..insyaAllah

so,pray for my azam baru nih..hopefully,still membara sampai graduate.

salam

exams n results

Posted by Zuhdi Farhan On Wednesday, October 13, 2010 1 comments

salam

in the last few days people are talking about MUET. though i dont expect to take it until may next year. i've been told that we iium students dont have to worry much for MUET coz we already sat for EPT at the beginning of 1st semester. at least we must seat for MUET,doesnt matter the result. but for me,i'd rather do my best coz i love to challenge myself..haha..eventhough i guess i did freakingly bad in my 1st semester finals...sigh

couples of hours ago someone told me that maybe the results will be published on 15th october. i guess i better get myself ready,if i get to know my results..haha..i didnt managed to do Teachers Feedback Survey so my results will probably going to be blocked..a little confusion n misunderstanding contributes to this

i get to know the result after i settle some stuff with A&R depatrment instead..maybe lossing rm50 along the way for didnt do TFS..arghh,iium n its summons. anyway,theres still less than two weeks for me to spend my time to the fullest at home b4 pushing my brain 2 the limit in 2nd semester. im going to enjoy myself freakingly for the time being..haha~


thats it. dont have any other idea anymore.
salam

 

(^.^)(@.@)

Posted by Zuhdi Farhan On Tuesday, October 05, 2010 0 comments

SALAM


dah brape lama aku tak post kt blog nih? exam dh habis seminggu,so now im at home..actually,dh seminggu jugak la aku kt rmh,tp mls nk update blog. xde isi nk tulis..haha..


cuti sebulan ni kalau duduk rmh je mmg bosan kaw2 punya..so aku pun call parkson sunway carnival bgtau nk buat parttime cashier..besar hati dorg terima..haha..rindu kt aku kot


dlm 2-3 hari b4 naik cuti ni dpt loa result final exam hari 2 tp aku xtau la aku boleh tau result @ x..sebab aku ada benda yg tak settle lg ngan CFS..so mayb start 2nd sem bru aku tau result..cuak seh exam ni,ntah ape2 aku jwb hari 2..haish,sakit kepala pikir


ok la,aku nk main game..salam



best of luck

Posted by Zuhdi Farhan On Sunday, September 19, 2010 1 comments

salam

1st of all, aku nk wish best of luck utk sume kwn aku yg dh fly, tgh fly n akan fly ke mideast. agak sori sbb lmbt wish. especially afiq, felix, hajar, sal, whyda, tqa, rabie, arasy, pali, syafida, bella, muna. sape lg ek? anak saudara aku dalilah n zaiyan. belajar elok2 kt sana.

best of luck gak utk aku yg nk final exam next week. will do my best 2 score. bdk2 matriks pun sama gak, gud final exam bln 10 ni. bdk um lak lg 5 mggu. bdk u lain aku xtau tp gud luck gak

ini je yg aku nk post. salam

p/s: cmne aku nk skor nih?

lebaran

Posted by Zuhdi Farhan On Thursday, September 09, 2010 0 comments

salam


malam ni aku xg terawih. bkn sbb malas tp sbb mmg dh xde terawih. esok dh nk raya weh
kejap je dh cukup sebulan Ramadhan berlalu. straight 2 the point la,aku malas nk tulis pnjg2 malam nih. xde mood nk buat karangan.


selamat hari raya n maaf zahir batin kpd sape2 je yg kenal aku. klau yg xkenal 2 kang bila dh kenal baru la korg maafkan aku. k?


salam

on the way

Posted by Zuhdi Farhan On Monday, September 06, 2010 1 comments

salam

im on the train right now. its so freaking cold,glad i bring along my new bush jacket..haha..start naik tren kul 10 mlm tdi (5/9/2010) n dijangka sampai kejap lg kul 5 pagi (6/9/2010). so between those 2 particular times mmg xtau nk buat ape. nasib baik ade broadband, TERPAKSA aku online.haha

sape yg xpnah naik tren lg seumur hidup dia? ngaku je la. bdk2 ganu konfem xpnah kan? haha..kesian,korg naik tren minyak ckupla kt kertih 2..slalu yg naik tren ni bdk2 utara n klate. bdk2 selatan aku jarang lak dgr balik naik tren. rugila sape2 yg blaja jauh2 tp xde experience naik pangangkutan awam ni bila balik cuti.


rasanya sbb 2 la aku seronok blaja jauh2 nih. byk pengalaman yg kita leh dpt. bkn xdpt pengalaman kalau blaja dkt ngan rmh, both ade advantages masing2. nk tau ape pengalamannye,kne cuba try test sndri la..haha

akhirnye,post ni aku abeskan kn rmh gak.haha..igt nk post kt dlm tren tp connection xde lak. nk kne suruh ktmb pasang wifi la nmpk gayanya.haha


ckupla 2,xtau dh nk tulis ape lg.salam

p/s: seronoknya dh sampai rmh!!! haha~

sori yer

Posted by Zuhdi Farhan On Saturday, September 04, 2010 0 comments

S A L A M

pergh, dh dkt2 2 mggu xde post terbaru...hamba TERsangat la buzy for the last couple of weeksbanyak tutorial nk kne siapkan even to this very moment, sume tutorial 2 tetap xsiap..haha..n then comes the quizzes attacking my already-left-for-home brain. so terjadilah brain drain yg kerajaan malaysia takut sgt 2

the truth is,mmg jadual betul2 pack since 2 mggu lepas. assignment bertimbun-timbun,tutorial berkoyan-koyan. sampai ade gak aku xtidur 1 malam tuh,though sbb aku xtidur bknnya tutorial n assingment tp sbb PES10 n FM2010..hAHa..tambah lak klas byk yg dicancel mggu 2,mmg konfem hilang mood nk siapkan keje2 yg setinggi busut.

n then mggu ni klas diganggu oleh cuti merdeka (naseb baik cuti) dan klas yg dicancel oleh lecturer. ade experiment kimia utk clock reaction. a total of 5 quizzes had to be answered by this unfortunate yet charming teenage guy..hahaha~. mood nk balik raya pnya pasal last2 utk kuiz physics aku tgk skema soalan while for the chemistry quiz lak ktorg (bdk2 laki) buat group discussion time jwb kuiz. bgus kan bdk2 ni,study group time kuiz.hahaha~

aku lupa lak nk post lps program DISKOE selesai. so aku upload la gmba unit aku utk tatapan korg sume


ni plak gmba time aku g smapk last week utk iftar yg kononnya ramai yg nk hadir 2

aku gak nk ckp sori sgt2 kt sape2 yg g rmh cikgu hajar 4 farewell party bdk2 yg akan fly ke oversea sbb mggu 2 aku blk rmh..lau samahtu ek?

so skang nih,aku nk ready n kemas n packing n susun barang2 aku sbb esok pagi aku nk gerak g rmh sepupu aku kt rawang 2 b4 blk rmh naik tren ahad mlm nanti. atleast leh jimat duit blanje mkn aku..hahaha~

lastly,aku juz nk bgtau yg aku cuti smpi 19/9/2010 so aku nk ckp SORRY awal2 klau aku xleh hntr sape2 yg nk fly after raya nih g airport. hope our friendship will last forever after all we've been through together for the memorable time at smapk. ukhuwah fillah

salam

p/s: feelin a lil bit dizzy sbb xtidur dari smlm

saja ja aku nk post

Posted by Zuhdi Farhan On Tuesday, August 24, 2010 0 comments

salam

aku juz nk bgtau yg aku bgun sahur utk kali ke-4 kt cfs ni..haha..bangga btol mamat tuan punya blog nih..n 8 ramadhan hri tu aku lupa nk celebrate birthday aku sndri..haha


p/s: sambung tdo blk la pasni..haha

10 pertama

Posted by Zuhdi Farhan On Friday, August 20, 2010 0 comments

Salam

How long has it been since my last post huh? Hari ni cukupla 10 hari Ramadhan. so cmne puasa anda2 semua? haha. soalan gaya dj radio la. 1/3 Ramadhan aku yg awal ni agak serabut n terabur. keje byk,bykla xsiap. especially tutorial math n physics. adoi,dh la jadual pack. sahur pun 3 hari mula2 je. pas2 mmg xbangun sahur lgsg. haha~

lagi 2 mggu je b4 cuti raya. sbnrnye,  seantero cfs aku rse akan kosong awal dari tarikh yg dijangka. cuti start 8 september tp rata2 bli tiket plg awal 2 september.haha. aku pun beli tiket tren 5 september,thanks 2 my twin cousin. klau tidak mmg 2 september lg aku nk balik.

esok aku ade program. bdk2 engineering 1st year akan dilatih conduct program kt cfs ni. nama program esok,'DISKOE'. haha. akronim 4 discovery of kuliyyah of engineering. lecturer dari main campus kt gombak dijemput ke cfs utk explain sikit2 about majoring courses kt gombak nanti. aku la one of the ajk program.haha. pas abes diskoe ade leadtrain lak. program ala2 BTN tp versi UIA. dun worry,xde brainwash juz talk2 yg seswai jdi halwa telinga n tdo.haha

nk kata byk beribadah 2 rasa2 blom lg kot. asyik xbangun je sahur so cmne nk qiam kan? xtau nape tp mmg payah benor aku nk bangun awal kt cfs nih. kt smapk dlu sonang2 yo den bangun. ni pun mula2 plan nk buat tutorial physics tp sangkut kt pes10 lak. adoyai zuhdi,bila ko nk start physics? haha~

ok, got to go. thats all folks. haha
salam

p/s: damn,mggu lps aku xleh g iftar kt rmh cgu haja coz blk rmh 

Ramadhan

Posted by Zuhdi Farhan On Wednesday, August 11, 2010 0 comments

S A L A M
Hari ni start la sume manusia2 beragama Islam berpuasa. memang tanggal 1 Ramadhan ditunggu-tunggu sume umat Islam. semoga Ramadhan this year better than last year. 

aku nk citer sikit pasal event yg jdi kt aku time puasa 2 tahun lps. time 2 form 4. time 2 tahun 2008. time aku klas 4 marikh. time 2 guru klas aku cgu hajar. time 2 aku la KT 4 marikh.. haha~
ok,back to our real topic. bnde ni jadi exactly lps abes cuti mid-sem bulan 8.

khamis mlm jumaat 2,lps abes prep mlm aku dpt call dari ayah aku (yeah,i brought phone 2 smapk). ayah aku bgtau nenek aku msuk hospital so aku disuruh balik. actually,time cuti mmg nenek aku dh start batuk2. n dia ade gak pesan kt aku suruh balik kalau2 dia meninggal. aku xde la amek serius sgt time 2 ape yg dia ckp. so esok pagi ayah aku mesej ust. mohyiddin bgtau sbb2 aku kne balik. aku pun dihantar ke pudu naik unser ust. mohyiddin. 

aku sampai kepala batas dekat2 nk maghrib. kalut2 tukar baju kt rumah n naik motor ngan adik aku g hospital yg tak sampai 1km dari rumah aku. time 2 nenek aku dh start koma. sume pak sedara n mak sedara n sepupu aku dh ade. 2 hari la ulang-alik g hospital

sehari b4 puasa (ahad pukul 1 pagi),mak teh aku call rumah. ayah n mak aku g hospital sbb mak teh bgtau nenek aku dh meninggal. pukul 3 pagi, kami gerak ke kampung yg 10km je dari rumah aku. dh siap sume,nenek aku dikebumikan pukul 9 @ 10 pg (aku dh lupa).

esoknye,start puasa. 1st time puasa lps nenek aku meninggal. raya tahun 2 pun xmeriah sgt la. mmg kami sume xmerasa ketupat nenek aku la tahun 2. until now, bila puasa je mesti ingat nenek aku. moga allahyarhamah bersama orang2 beriman lain. amin

salam Ramadhan

p/s: puasa penuh tahun ni ye kwn2..haha~

boleh ke tak boleh?

Posted by Zuhdi Farhan On Thursday, August 05, 2010 0 comments

salam

KAHWIN

skang ni tgh heboh satu malaysia (bukan 1malaysia) psal gov melaka benarkan child marriages utk sekat seks luar nikah n buang bayi. i do think its a wise,decisive solution despite some quarters are objecting it. aku pun xpaham la,yg dorg nk bangkang2 apsal? dhla xbagi solution lain. nampak sgt reti bangkang je tapi nk setelkan probs xde idea lgsg.  

ade la sorg minister pompuan bg komen psal kes ni. dia ckp, "underage marriage was morally and socially unacceptable". ade ke dia try nk setel prob ni? pakai tudung pun xreti. at least pihak gov melaka ade ikhtiar. dalam ISLAM pun aku rasa boleh nikah muda (correct me if im wrong). dlm statement ali rustam,dia ade cakap under age marriages ni kena ade permission dari parents n syariah courts dulu baru boleh diteruskan. baca la ni

AGAMA

ade satu lagi kes. a woman wants the court to change her religion back to hinduism,as she  was born as a hindu so she wants to die as a hindu. tapi mahkamah xbagi sbb her whole family was converted to islam back in 1983. dia dh pun kahwin ngan sorg laki,which is a hindu.  perkahwinan dia 2 xleh daftar sbb suami agama hindu tp isteri agama islam. mana boleh kahwin kalau agama lain2.

nak tau lg detail baca ni

dhla,juz wanna share some info n my opinion.
salam

desperately desperate?

Posted by Zuhdi Farhan On Friday, July 30, 2010 0 comments

salam

this particular week,we've been told that all teachers grades DG41 to DG48 can participate in politics again. b4,teachers are not allowed to be active in politics at all. starting from next month, we could hear campaigns in classes at schools across our beloved country.

how come BN gov finally decide to allow teachers to be politically active in such a sudden way? for all this years, teachers have been participating in politics in secrecy eventhough it is more to an open secret. what are the thrust behind this decision?

is it true that the gov really are desperately,badly in need of supports from the rakyat? i bet this sudden turn of event won't change our political scenario much. to assume that the teachers will campaign their student to root 4 the gov blindly is totally wrong. youngsters nowadays are really up 2 date with current issues so its almost impossible 2 expect them believe 100% with what are being reported by the gov-owned tv n mainstreams newspapers. they're more open-minded.

  note that not all gov officials are supporting BN. this act mayb will take its toll on the gov and the opposition gaining more supports. who knows? dh la, penin dh otak aku memikir words english. lama dh x mengarang in english..haha~
salam

p/s: esok paper komputer tp dok sibuk update blog..haha~

baruku tahu~

Posted by Zuhdi Farhan On Monday, July 26, 2010 1 comments

salam


aku baru lepas cri info psal DATIVE COVALENT BONDING..haha~. terkejut? chemistry bhai. ni la assignment yg lecturer kimia aku bg mggu lepas. tgh2 blaja psal covalent bonding, ttbe dia bg ASSignment nih. dh la xpnah dgr lgsg. haha

naseb baek sng je nk cri info dia. bruku tahu,lebih kurang je ngan covalent bonding yg bese2 tuh. nk aku xplen kt korg ke? xyah la,bkn ade faedah pun aku bgtau..haha..

actually,since aku masuk cfs ni baruku tahu chemistry ni xde la payah mne. time kt smapk dlu, susah gle nk masuk dlm kepala otak aku nih (sori tc norlia.hehe). klau dlu lg aku phm, ntah2 skor kot time spm..haha~

fizik lak yg aku xbrape nk phm kt cfs nih.haish, mcm2 la. ttbe aku tringat ape yg asyuk pnah ckp kt aku,"aku igt msuk u ni lg relax blaja,rpe2nye lg trok". haha..at 1st, i thought the same. standard r kan, ble lg tggi kita blaja, lg susah so kne lg struggle la.

ok la,ckup stakat nih. salam

p/s: aku rse exam fizik aku trok r

is it over yet?

Posted by Zuhdi Farhan On Sunday, July 25, 2010 1 comments

salam
i had just finished my mid-sem exams 4 diz week yesterday. it feels kinda great n relieve. still got one paper next week. its ISM2112, computer. i dun know much bout computer stuff so it seats last on my priority list.haha~

btw,apsal ttbe aku tulis dlm english lak ni? hahaha~. demam english kot skang nih. lingua franca of today's world.
aku xtau la nk post ape. saje je nk bgtau exam mggu ni dh abes. n sambung mggu dpn. exam kt cfs ni buat hari jumaat,sabtu n ahad. xtau la mmg tiap2 tahun cmni @ juz tahun ni je dia buat. 

pelik gak exam ujung mggu nih. its my 1st time n hopefully my last. cm xbest je peksa time2 cmni. orang lain relax2 kt sini kalut study. what the hell? tp atleast xkacau kelas la

ok, thats all. mentol bernyala xde kt atas kepala. haha~. salam

p/s: tringin nk g smapk next week

PENYAKIT

Posted by Zuhdi Farhan On Thursday, July 22, 2010 0 comments

salam

hari ni aku nk ckp sket psal penyakit. penyakit ni ade byk. ade penyakit berjangkit, penyakit tak berjangkit, penyakit ntah berjangkit ntah tidak n tak berjangkit bukan penyakit. hahaha. maen2 je. tapi topik aku mmg serius, as serious as myself!!!

sakit ade byk cabang. ade sakit2 bdn, sakit otak n sakit hati. yg aku nk highlight kt sini is sakit hati. bkn hati rasa sakit kne cucuk ngan ngan pisau pas2 cucuk balik sape2 yg cucuk tdi. n bkn gak sakit hati sbb kne virus @ barah hati ke. ni penyakit hati like sombong, hasad dengki n so on.

aku xnak citer psal sombong2 sume 2 tp aku nk tulis psal dengki. correct me if i'm wrong, islam xbagi dengki2 ni. especially dengki yg jhat2 nih. somehow, klau dengki dlm pelajaran dibolehkan as long as kita xbuat ape2 yg xelok. cm dengki org lain dpt result exam lg elok ke, dpt further studies kt tmpt2 yg best ke. at least kita leh usaha 2 get the same thing 4 ourselves.

sbnrnye, aku skang ni mmg sgt2 dengki ngan kwn2 aku. mostly yg dpt scholarship n g oversea la. pas2 ade gak yg leh g mid-east nun. yg nk g mid-east, of coz la kne blaja bhsa arab. yg ni yg aku plg dengki skali. dorg bkn saje leh blaja bhsa arab ammiah, kt mid-east nanti dorg leh ckp arab slalu. n they will get better at it!!! mmg best klau dpt ckp byk bhsa.

aku start dengki ni ble tgk kt fb (damn u,fb!!!) dorg post, komen2 dlm bhsa arab. tmbh2 gne ammiah lak. hish, mmg xpuas hati tol. xpuas hati sbb aku xdpt blaja skali ape yg dorg dpt blaja. n 4  ur info, arab ammiah ni laen sikit dari arab fushah coz dia lebih kurg cm bhsa pasar kita la. yg slalu kita blaja 2 arab baku. tp xpe la,    ade la hikmah bnde ni sume. qada' n qadar Allah

thats all 4 tonite. nk tdo, kang bgu lmbt lak esok pagi. dh la pagi tadi aku TERescape klas physics, semlm tdo lmbt pnye psal la.
salam

p/s: gudluck utk sume2 kwn2 yg dh nk fly g mid-east esp bdk2 jpa
p/p/s: bwak blk minah arab utk aku ek..haha~

tingginye

Posted by Zuhdi Farhan On Friday, July 16, 2010 1 comments

Salam


"ish3,tingginye."
"mne ade,rendah la."


Faham x? Still xtau ape yg aku nk bgtau ke?
of coz la kenaikan harga barang. 5-1 tau,pakej lengkap kata ko..haha


start hri ni,harga 5 barang telah dinaikkan (gula,petrol,diesel,gas n LPG). dlm akhbar tulis harga baru. ade gak yg tulis rasionalisasi subsidi. pelarasan harga pun ade gak paper yg guna. sbnrnye,tajuk2 sume ni nk cover n backup gov je. editor2 akhbar mainstream  dh kne direct xleh gne word 'barang naik' @ 'harga naik'. 


pas2 alasan bnde ni untuk pengurangan perbelanjaan kerajaan,bkn penjimatan perbelanjaan. 
so,korg fikir sndri la ye kesan2 dia. aku mls nk citer pnjg lebar
salam


p/s: tggi aku xnaek pun
p/p/s: tquek lg xtggi..haha

midnite nuts

Posted by Zuhdi Farhan On Sunday, July 11, 2010 2 comments

salam


penat hujung mggu xabes lg nih. aku lepak kt um,sbb 2 penat. jaoh bah um ngan cfs ni,klau jln kaki la..hahaha
pas asar kuar trus g um,mls nk singgah mne2. igt nk g pasar mlm tp ujan la.


ade big plan utk sabtu mlm. kaum uia,kaum um,bojeng,atok n sira g midvalley. nk tgk midnite movie. tp last2 atok n sira xtgk skali sbb dorg ade hal. mula2 dh decide nk tgk predators tp seat xcukup. so instead  of predators,ktorg tgk despicable me.


citer start kul 11.15 n abes 1.30 kot. pas2 sume penat2 je time nk blk kk12..haha. sempat lg amek gmba b4 blk

 b4 tgk wayang
konon2 jmpe zizan pas2 amek gmba ngan dia.haha
muka penat je time tggu teksi nk blk

2 je...salam

p/s: pasni nk g skating rmai2 lak

sunyi + sepi = boosan

Posted by Zuhdi Farhan On Tuesday, July 06, 2010 1 comments

salam

gle bosan ini mlm. mlm ni mmg bosan. sesungguhnye mlm ni membosankan..haha..ptg tdi bru abes kuiz maths. so relax2 la.. igt best sgt,rpenye bosan. keje byk pun tension,xde keje lgsg pun tension gak. dasat2. teringat lak time2 aku muda2 dlu,ala time aku kt smapk dlu la

klau kt smapk,time2 cmni klau bkn tgh siapkan keje 'dorm'(sbb ktorg xblk rmh), msti tgh melalak-lalak kt dorm. buat bising pas2 gelak rmai2 smpi pecah perut sambil guling2. pas2 kepala terhantuk kt lantai sbb jatuh katil..haha. kenangan2. tempat jatuh lg dikenang,inikan pula tempat bermain ptg2..haha

sebut psal dorm igt lak kt roommates C06 aku dlu..aku dri form 3 lg dok situ. tp yg plg best time form 5 la. hri 1st dh buat kepala,sumbat suma bdk2 form 5 je,form laen sume kne halau msuk dorm laen. sbnrnye,almost sume form5 buat cm2 tp last2 C06 je yg xkantoi ngan  CHE MAT. sbbnye,ktorg time kne tnye ade nama2 yg silap ktorg xngaku. tp ble time dorg sruh isi nama bdk2 dorm,sume nama bdk2 form laen kne tkar ngan bdk2 form5..haha. dorm laen xreti buat cm2,tmbh2 D07

member2 C06 sume sporting n gila2,klau yg baek2 cm akmal n fitri pun kdg2 jangkit gak sket2 gila ktorg..haha. ktorg sume asal 14 org. diketuai oleh meced(izzat emir) sbg KD,sab(hazarul) PKD, aku(zuhdi), pad(fadhly), sampet(shafiq wahab), asyuk(syukri nafuri), fitri, akmal, piol(rizal), abu(fahim), felix(faris macha), nawi, atok(naim), pokjak(ezzat effendi). pas2 time spm tmbh lg acap(asyraf), petak(farhan) n ayie(azri). so mmg happening la dorm 2. gelak2, mkn2, study sme2

isy,pehal ttbe smgt cite psal dorm lak nih? sentimental siot..hahaha. tp mmg best r,bkn sng nk dpt kwn2 cm2. nk lpe lg la susah. k la, baca chemistry sket. prep utk klas esok. time kt smapk dlu xpnah lak buat cmni,sume  tggu cgu2 suap dlm klas je..hahaha

ni la antara gmba2 bdk dorm aku. sori ler xclear

salam

p/s: dh xtau nk buat ape mggu ni

Berani

Posted by Zuhdi Farhan On Saturday, July 03, 2010 2 comments

SALAM


how long has it been since my last post? blom ckup 1 bulan lg kan?
hahaha..so nk post ke x nih? tp xpe la,alang2 menyeluk pekasam biar smpi bau masam..hahaha. mati aku kne sound ngan cgu hajar nti. suka hati je wat pepatah sndri


today,im gonna tell y`all psal org2 berani yg aku pnah aku jmpe. aku mmg respek,tabik,hormat n pape je sinonim yg wujud kt org2 yg berani 2. 1st skali, org yg BERANI MATI. dorg ni bknnye pejuang berani mati yg kt palestin @ afghanistan @ chechenya 2 tp dorg berani mati sbb mulut dorg. xphm ape mksd aku? i mean those dat have laser-tike mouth (mulut laser) la. afiq,aku xckp psal ko. ko pun bkn gak asyuk..haha. n its not me either. dorg ni klau ckp mmg lps abes,kre mmg xngam lgsg ngan konsep fikir b4 bertindak..its more like "ckp je la,xyah fikir byk2".haha


act,aku pon ade xperience cmni. byk kali gak la aku ngumpat2 (sket2 je) n then bru sedar org yg kne kutuk ngan aku kt blkg aku je sbnrnye..haha. but i juz kept my cool,wat cm xwat salah je


2ndly,org yg BERANI BERTINDAK . dorg berani sgt smpi xyah fikir ape yg dorg wat tu ade faedah @ xde,penting @ xpenting. cnthnye,fly. sbb,nk tgk bola time mlm2 buta cmni. yup,mcm skang la tahap kebutaan mlm time dorg fly. pas2 bru smpi kt kedai mamak xsempat panas lg krusi dh kantoi..haha,padan muka. klau fly sbb lapar 2 ade la sket munasabah kot (aku pun pnah gak tp last2 kantoi). yabila oh yabila.haha


3rdly,aku xjmpe lg..haha. mayb jenis mcm besi berani kot. berani gak la kn? haha. jgn marah ye,aku dh xtau nk tulis ape. it`s 3 a.m already!!!


wait 4 my next post k?
..........salam..........

p/s:nama2 yg msuk dlm post 2 sume benar2 belaka..haha
p/p/s:sape2 yg aku lpe nk sebut roger aku nti

BERUBAH LAAA~~~~

Posted by Zuhdi Farhan On Saturday, June 26, 2010 0 comments

"berubah laaa"
bila aku dgr je phrase kt atas 2 aku msti igt kt someone. aku rse sape2 yg pnah skola kt SEKOLAH AGAMA PERSEKUTUAN KAJANG between 2005 n 2009  msti tau sape yg aku mksdkn..haha..btol la ape yg korg pikir,its our one n only CHE MAT. beliau adalah (adalah @ ialah? cgu2 bm,tolong saya..haha) pk HEM kt smapk. mmg feymes abes ngan bdk2,especially bdk2 masalah..haha

aku bkn nk citer psal dia sbnrnye. aku nk ckp (tulis la mksd aku) psal PMR n UPSR yg maybe aku dimansuhkan. nasakh wa mansukh..haha..igt lagi PQS. aku mmg xsetuju klau government nk wat btol2 bnde nih. sbbnye,cmne nk pilih bdk2 cemerlang utk msuk SBP n MRSM klau dua2 exam ni dh xde. nk gne school-based examination aku rse xseswai. mustahil la soalan exam skolah2 se-msia nk sama klau skolah yg buat sndri soalan exam.

Ni bru muqaddimah je..haha. pinjam phrase favret Ustz. Bakru

so,aku rse better ubah teknik P&P or revise balik syllabus. student sptutnye kne byk fikir,kembangkn minda n pemikiran dorg. think out of the box,bru la wujud generasi minda klas pertama. cm politician lak aku..haha. tp btol la,KBKK cm xde function je skang ni. student xbyk gne otak dorg,kreativiti pemikiran x distimulate.

Byk lg aku nk tulis nih

bg aku,x apropriate la klau government nk buang trus dua2 public examinations 2. ubah sket2 je ckupla ek?
haha..klau ade mne2 gov officer termsuk blog aku n bce post nih,jgn lak wat aku cmne RPK kne. im juz giving my personal opinion here.

Aku pun igt nk berubah gak la. sbb skang ni aku dh ade jawatan kt cfs nun..haha..bru sebulan dh feymes beb!!! aku kne lantik jdi Ketua Lajnah Insaniyyah PERSIDA..haha..PERSIDA 2 nme pnuh dia Persatuan Mahasiswa Islam Darul Aman tp ahli2 dia bdk2 utara. aku pun pelik gak apsal letak Darul Aman klau utk bdk2 utara. igt nk tnye gak tp ble pikir blk cm xde faedah je klau aku tnye..haha..lajnah ni lbey kurg cm BDK la klau kt SMAPK dlu. time form5 aku jdi exco galakan membaca,taun ni dakwah lak. power gak la aku ni kn..haha

ckup la stakat ni post aku. tdi ckp byk lg,ttbe dh nk stop lak..haha..bak kata  Ustz. Bakru, "cukup2 yo-yo"

 salam
p/s: go korea defeat uruguay
p/p/s: esok dh nk blk cfs

u can d0 it

Posted by Zuhdi Farhan On Sunday, June 20, 2010 0 comments

mo0d: serius
reas0n: l0ads 0f w0rk need 2 be d0ne
plan: settle my w0rk,then c0ntinue with fb..haha

p/s: g0od j0b miza

sedih...amat menyedihkan

Posted by Zuhdi Farhan On Wednesday, June 16, 2010 4 comments

s0bs0bs0bs0bs0b

aku sedih t0l ngan org m'sia yg skang ni dh heb0h kt bumi ni org panggil org 1m'sia.tau x sbb ape aku sedih sgt? Especially org melayu yg ngaku ISLAM.ade gak yg s0k0ng lesen judi b0la sepak tu..k0n0nnye leh st0p illegal gambling n gain revenue dri cukai judi

aku xtau la d0rg ni jahil agama @ tau tp nk jdi jahil..dh 2 ckp lak org yg bangkang sbb nk tarik pengaruh p0litik,bkn bangkang sbb kesedaran agama.klau dh dlm al-Quran pun bgtau judi haram,bg lesen pun still haram..n setahu aku,xde agama yg sruh penganut dia berjudi.

Dlm sedih2 ni,kesian pun ade gak kt d0rg.dh besar,dewasa n nk mati pun still xinsaf.bwak2 la blaja psal islam,at least ade gak bekal nk bwak msuk kubur.ble mata dh kabur ngan duit cmni la,smpi hukum Allah pun d0rg t0lak tepi

0k la,smpi sini dlu p0st aku.kang lbey2 kang jdi cm RPK lak..haha..salam

p/s:miza k0mplen sbb aku xslalu update bl0g..haha

CFS Song

Posted by Zuhdi Farhan On Sunday, June 06, 2010 0 comments

Let us c0me al0ng n get t0gether
Affirm 0ur faith in g0d n the messenger
Light the flame 0f love in him,warm n brighter
H0ld the r0pe in him 4eva

Divide we'll fall,united we stand
Unity bears the fruit of unificati0n
Triple i.c.e is ever 0ur missi0n
Excellence in all we d0 is 0ur visi0n

*chorus*
We are the t0uchbearers 4 the ummah
Guide by Quran n Sunnah
F0undati0n centre of IIUM
The gate of garden kn0wledge n virtue

Divide we'll fall,united we stand
Unity bears the fruit of unificati0n
Triple i.c.e is ever 0ur missi0n
Excellence in all we d0 is 0ur visi0n

2x chorus

CFS IIUM

Posted by Zuhdi Farhan On Sunday, May 30, 2010 0 comments

Excellence in all we do
huruf2 kt atas 2 la motto Centre for Foundation Studies,tmpt yg aku tgh blaja skang. Ayat 2 pun diincludekn gak dlm lagu CFS...alkisah

sebut psal CFS ni,aku bru dok sna seminggu...area dia mmg luas  gle,sng cite klau korg ade tringin nk round2 jln kaki mmg aku rekomen xyah la...penat weyh nk jln2 kt situ
aku kne stay kt mahallah abu bakar as-siddiq..4 ur info mahallah 2 sme la ngan bait al-thalabah,sinonim ngan asrama la...dpt gak tmbah vocab arab.hahahaks~
sume skali ade 6 mahallah,lelaki ade 4 mahallah while the rest are 4 the sisters..bulidings dia ok,juz ade la setbacks sket..besela,bgunan lme..

Taaruf week dia lak kejap je, 25 mei-27 mei...pnuh ngan briefing smpi last2 aku pun xtau ape bnde yg dorg brief..hahahaks~
mostly psal ktorg pnye program la..ckp psal program nih,klau korg nk tau program aku (Engineering n Computer Science) is a program with the most students..adela dlm 1200 org..almost half of our batch.
yg xbestnye,utk course engineering kt gombak nnti dia nk 600 org je..so yg balance 2 either kne kick msuk ict or trus kne dismiss

itu je la aku nk bgtau..igt nk post gak lagu CFS yg aku bru hafal,tp dh lpe blk la..hahahaks~
laen kali la ek...ok,chow dlu
salam

p/s: EPT,APT n TENt x ok sgt so mayb kne stay one n a half year kot

driving...

Posted by Zuhdi Farhan On Monday, May 17, 2010 1 comments

pagi tdi aku ade test keta ngan jpj...
bukit lps...
parking pun lps...
3 penjuru pun sme gak

n then aku tggu pnye tggu
sedar2 3 jam aku dok atas kerusi tuh
kematu gak la aku pnye bumper (hahahaks~) bru leh test jln raya
naseb baek lulus,klau x mmg naseb xbaek jpj 2
hahahaks~...koya cm kuat je

dlm masa aku dok tggu 3 jam tug mcm2 citer la aku dpt
org kt depan,blkg sumer syok sembang
aku dgr je la
tp aku xnk citer kt cni sbb aku bkn nk citer psal 2
aku nk citer psal aku dh dpt lesen je
hahaahks~

dh xde idea
salam

p/s: pasni nk ready msuk CFSIIUM lak

new fon

Posted by Zuhdi Farhan On Sunday, May 16, 2010 0 comments

i just got my new fon.n dis is my most expensive fon 2 date.impressed???
hahaha....abes gaji aku 4 bulan keje...sob3.harga dia leh tahan gak beb,rm1350....berpeluh gak dowh time nk hulur duit kt mamat cina jual nset tuh....isk3,sape xsyg duit bai?
beli nfon bru 2 good news la,tp bese la klau ade good news msti bad news pun follow skali.....the bad news is,jengjengjeng....aku xmaster lg fon bru aku.sob3
ok la,stakat ni dlu.byk bnde laen lg aku nk kne pikir
hahahaks~
salam

p/s:cuak sbb pasni test jpj