Bising & Diam

Posted by Zuhdi Farhan On Tuesday, April 05, 2011 0 comments

salam


post malam ni aku nk ckp pasal ban...bukan ban parit tu..ni ban jualan tiket loteri di klate nun...anda2 semua mesti dh tau sikit2 pasal bnda ni kan? kalau ade yg still xtau, terpaksa la aku bgtau..haish


alkisah, ada satu kerajaan pimpinan ulama di satu negeri pantai timur ni nak ban (haramkan) jualan tiket loteri di negeri miskin tersebut..hatta bising satu parti komponen kerajaan persekutuan la cakap langkah tu menyebabkan non-muslim dinafikan salah satu hak mereka..tapi dia ada cakap yg berjudi bukan budaya bangsa non-muslim kat malaysia..hahaha..so ada satu soalan, kalau dh bukan culture yang pulun sungguh2 'hak' non-muslim buat apa? sampai nak babitkan mahkamah lagi


hairan pun ade jugak..mana perginya semua mufti yg ada kat malaysia ni? apsal xde campur tangan langsung dari pihak mufti, JAKIM & majlis fatwa kebangsaan?  diam belaka, sampai asyik dgr suara parti yang satu ni je tiap2 hari


thats all guys..salam


p/s: poco-poco ape cer???

0 comments:

Post a Comment